BLOC D’APARTAMENTS EN UN EDIFICI ALS 4 VENTS A VALLS (TARRAGONA). 

Al llarg dels 20 anys que vam treballar d’arquitectes i vam formar la societat Botey-Ortega-Arbeloa (boa.arquitectes), vam treballar per 3 constructores diferents. Una constructora de Barcelona, amb encàrrecs a la ciutat, a la Cerdanya i a Menorca. La segona del Vallès, amb encarrecs de la zona. I una tercera, de la zona de Valls. Amb aquesta constructora vam realitzar aquest edifici, que després no va tenir continuitat, degut a una suspensió de pagaments de la pròpia empresa; una llàstima.

L’encàrrec va consistir en resoldre un edifici de 12 apartaments d’uns 50 m2 cadescun, i que fos trencador en tot el seu conjunt. Cada apartament tindria sala, menjador, cuina, safareig individualitzat, bany complet i dues habitacions. Un repte.

Vam resoldre l’encàrrec dissenyant els apartaments situant les 4 sales dels 4 apartaments de cada planta a les cantonades, a fi d’aconseguir la màxima entrada de llum natural en l’espai principal de la casa. La sala, el menjador i la cuina formarien un espai únic per aconseguir amplitud en un apartament de pocs m2 (aquesta solució no era tan habitual en aquells anys).

Totes les finestres dels apartaments son tipus balconeres, per aconseguir molta llum tant a les sales com als dormitoris. Les façanes es van resoldre enfatitzant la diferenciació entre buits i plens de l’edifici. El resultat va satisfer-nos a tots i els apartaments es van vendre tot seguit.