CASAL D’AVIS A TÀRREGA (LLEIDA). ENCARREGAT PER GENERALITAT DE CATALUNYA, DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL.

Nou encàrrec del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya, després que van quedar molt satisfets amb la nostra feina del Centre Cívic de Reus.

En aquest cas. el Projecte era de nova planta, en un terreny rectangular i pla, de 3.000 m2, amb un Programa de Necessitats complex, d’uns 1.500 m2.  i que el responsable de la Generalitat va dedicar un matí sencer a explicar-nos.

Bàsicament, aquest Casal d’Avis es dividiria en dues grans zones:

La zona dels avis de 65 a 80 anys aproximadament, en bon estat de salut. Els espais destinats a aquest col·lectiu, pretenien ser un lloc de trobada de jubilats, amb una zona polivalent amb un bar-restaurant, taules de menjador i jocs de sobretaula, un escenari i zona de balls de saló i billars; a banda, les cuines i magatzems privats per atendre als jubilats. I pel últim, diferents aules per fer-hi activitats de tota mena. Tot plegat, en relació a uns porxos  i espais exteriors enjardinats.

L’altre espai, que teníem de separar-lo visual i acústicament del primer, seria més un centre de dia on atendre els avis amb problemes de salut i dependència. Allà se’ls rentaria, menjarien amb atenció personalitzada, tindrien atenció mèdica, i també una zona enjardinada on estar-s’hi. Interessava separar visualment aquests espais dels anteriors, per que els primers no veiessin massa clar el futur més o menys immediat que els hi esperava.

Vam gaudir moltíssim amb aquest projecte tan interessant. Llàstima érem joves, amb poc currículum encara a les nostres espatlles i potser ens pensàvem que la nostra professió sempre seria tan apassionant com va ser treballar en aquest projecte. Però no tot el que ens esperava en el futur va ser sempre tan gratificant.

L’edifici va ser publicat en un llibre especialitzat en l’arquitectura de les terres de Lleida. Un orgull!