CONCURS D’HABITATGES SOCIALS A BARCELONA. ORGANITZAT PER l’INCASOL. CONCURS RESTRINGIT PER INVITACIÓ.

L’Incasol ens va convidar a participar en un concurs restringit d’habitatges socials a Barcelona. No vam guanyar el concurs, però vam quedar satisfets del resultat del nostre edifici.

El concurs consistí en dissenyar un bloc d’habitatges socials, de Planta Baixa + 4 Plantes Pis, on  s’inclouria un total de 16 habitatges (4 per planta), de tres habitacions per pis, safareig independent, i sala – menjador – cuina. Les terrasses, el més àmplies possible segons Normativa Aplicable. La Planta Baixa es deixava per locals comercials i s’havia d’incloure un soterrani per aparcaments.

Tal com van fer al bloc d’apartaments de Valls, vam situar les sales de cada habitatge a les 4 cantonades de l’edifici, a fi d’aconseguir el màxim de llum i vistes per cada sala. La resta de l’habitatge es va distribuir diferenciant les zones dia/nit i vam incloure el màxim de balconada que se’ns permetia per Normativa. Totes les obertures les vam dissenyar tipus balconera per donar llum als espais interiors, tant les sales com els dormitoris.

La façana la vam resoldre amb panells corredissos, amb guies per fora de les baranes, i enfatitzant els volums de cada apartament, amb un tall vertical que se’ns generava des del safareig de cada habitatge i ens recollia les terrasses verticalment.